Hayatın zorluklarını nasıl aşabilirim?

Belki zaman zaman bir konuda başarısız olacağız diye endişelenebiliriz. Bir şey yapamayacağız diye korkabiliriz. Bazen bu şeylerin üzerinde düşünmek bizde korku ve endişe yaratabilir.

Tanrı hayatın zorluklarını aşabilmemiz için ihtiyacımız olan gücü bize vereceğine dair bize söz verdi. O bize her zaman güç ve kudret verecek.

Kendi gücümüze değil Tanrı’nın gücüne sığınarak yaşayabilmek için ne yapmalıyız?

İlk olarak kendi gücümüze umudumuzu bağlamayı bırakıp, yeterli güce sahip olmadığımızı kabullenmeliyiz.

Bu ilk başta bizim için zor olabilir çünkü bizler kendi gücümüze dayanarak hayatlarımızı sürdürmeye alışkınız.

İsa bu dünyadayken Tanrı’nın gücü olmadan hiçbir şey yapamadığını kabul etti ve her zaman Tanrı’nın gücüne dayanarak yaşadı.

Bazen Tanrı bize zayıf olduğumuzu hissettirecektir. O bizim çaresizliğimizi hissedeceğimiz durumlara bizi sokacaktır. Çünkü eğer O bunu yapmazsa biz O’ndan yardım istemeyeceğiz ve kendimize sığınmaktan asla vazgeçmeyeceğiz.

Pavlus bir defasında sıkıntılar içinde ve dayanabileceğinden çok daha ağır bir yükün altındayken şöyle diyordu: “Bu durum, kendime değil, Tanrı’ya güvenmem için başıma geldi” .

Eğer siz de kendinizi çaresiz ve umutsuz hissediyorsanız bu durum, Tanrı’nın gücüne ve kudretine inanmaya O’na hiç tereddüt etmeden kendinizi teslim etmeye hazır olduğunuzu gösterir.

Yapmanız gereken tek şey kendi güçsüzlüğünüzü kabul edip Tanrı’nın gücüne sığınmaktır.

DUA

Tanrım, hep kendi gücüme sığındım. Artık senin gücüne sığınarak yaşamak istiyorum. Kendimi çaresiz hissettiğimde sana güvenmem konusunda bana yardım et.  Senin bana ihtiyacım olan gücü vereceğine inanıyorum.

AMİN

AYET

Kardeşlerim, Asya İli ‘nde çektiğimiz sıkıntılardan habersiz kalmanızı istemiyoruz. Dayanabileceğimizden çok ağır bir yük altındaydık. Öyle ki, yaşamaktan bile umudumuzu kesmiştik. Ölüme mahkûm olduğumuzu içimizde hissettik. Ama bu, kendimize değil, ölüleri dirilten Tanrı’ya güvenmemiz için oldu.

2.KORİNTLİLER 1:8-9

SORU

Hayatınızda Tanrı’dan yardım almak için neler yapabilirsiniz?

Umudumu kaybettim. Ne yapabilirim? >>

Scroll to Top
Scroll to Top