Terk edilmekten korkuyor musun?

Yalnız kalmaktan ve terk edilmekten korkuyor olabiliriz. İçinde bulunduğumuz ilişkiler kötü olabilir ama buna rağmen çoğu zaman bunu bildiğimiz halde yalnız kalmaktan korktuğumuz için bize zarar veren insanlarla birlikte olmaya devam ederiz.

Arkadaşlarımız olduğu halde bile bazen kendimizi çok yalnız hissediyor olabiliriz. Bazen bir toplulukta insanların içinde olup buna rağmen kalabalıklar içinde kendimizi yalnız hissedebiliriz.

Ben bir defasında bir konferansta ders vermek için tek başıma Hindistan’a gittim. Uçaktayken kendimi biraz yalnız hissetmiştim çünkü daha önce gitmediğim bir yere gidiyordum ve beni davet eden insanların hiçbirini tanımıyordum.

Gece saat 1’de Delhi havaalanına vardığımda nereye gideceğimi bilmiyordum. Ertesi sabah başka bir iç hatlar uçuşuyla yolculuğuma devam edecektim ve bir otel bulmam gerekiyordu.

Uçak iniş yaptıktan sonra havaalanına gittim ve orada bana gülümseyen genç bir adamın beni beklediğini gördüm. Adamın elinde üzerinde adımın yazılı olduğu bir tabela vardı ve ben buna çok şaşırmıştım.

Bu genç adam, havalimanında bana yolu gösterip, beni pasaport kontrolüne götürüp, bagajımı almam konusunda bana yardım edip beni kalacağım otele götürdü. O hep benimle birlikteydi ve onun sayesinde kendimi güvende hissetmiştim.

Seyahatten önce bir otele mail yazmıştım ama mailime bir cevap alamamıştım. Otel bu genç adam bana haber vermeden göndermişti ve benim yerime her şeyi halletmişti.

Bu, bana göre Tanrı’nın her zaman ve her durumda benim yanımda olduğunun bir işaretiydi.

Dediğim gibi hayatta bazen kendimizi yalnız hissediyor olabiliriz. Fakat Tanrı her zaman bizim yanımızda olmak ve bizim elimizden tutmak ister, bunu asla unutmamalıyız.

Kendimizi Tanrı’ya teslim ettiğimizde O’nun eli bizim elimizi tutacaktır. O bizi asla bırakmayacak ve hiçbir şey bizi O’ndan ayıramayacaktır.

DUA

Tanrım, sen hep benim yanımdasın. Beni asla yalnız bırakmıyorsun. Kendimi sana teslim ediyorum. Sana güvenmem için bana yardım et. Benim elimden tuttuğunu hissetmeme izin ver.

AMİN

AYET

“Nereye gidebilirim senin Ruhun’dan, nereye kaçabilirim huzurundan? Göklere çıksam, oradasın, Ölüler diyarına yatak sersem, yine oradasın. Seherin kanatlarını alıp uçsam, Denizin ötesine konsam, Orada bile elin yol gösterir bana, Sağ elin tutar beni.”

MEZMURLAR 139:7-10

SORU

Korkularınız hayatınızı nasıl etkiler?

Korkularımın üstesinden nasıl gelebilirim? >>

Scroll to Top