Korkularla nasıl başa çıkabilirim?

Hepimizin korkuları vardır. Hastalanmak, yalnız kalmak, iş bulamamak, parasız kalmak, yanlış kararlar almak, başarısız olmak ve ölmek gibi.

Korkularımız, hayatımızı olumsuz yönde etkilediği zaman, onlardan nasıl üstünden gelebiliriz?

Belki farklı yöntemlerle korkularınızın üstesinden gelmeye çalıştınız ama onları yenmeyi bir türlü başaramadınız.

İnsanlar yüzyıllar boyunca korktukları zaman bir Mezmur okuyarak cesaret aldılar. Biz de bu Mezmurdan korkularımızla yüzleşebilmek için güç ve cesaret alabiliriz. Bu Mezmurun yazarı Kral Davut’tur ve bu Mezmur şöyle başlıyor:

Rab çobanımdır. Eksiğim olmaz.

MEZMURLAR 23:1

2005 yılında Türkiye’nin doğusunda bir olay yaşandı. Çobanlar kahvaltı yaparken koyunlar yürümeye başladılar. Kayalık bir bölgedelerdi ve koyunlardan biri yirmi metrelik bir uçurumdan aşağıya atladı ve düştü. O koyun atladıktan sonra diğer yüzlerce koyun da tek tek onun arkasından atladı ve neredeyse koyunların hepsi öldü.

Koyunlar eğer başlarında bir çoban olmazsa kaybolurlar, kendi ihtiyaçlarını karşılayamazlar, doğru yolu bulamazlar ve vahşi hayvanlardan kendilerini koruyamazlar. Onların bir çobana ihtiyacı vardır.

Bizim de bu hayatta ihtiyaçlarımızı karşılayan, bizi yönlendiren ve bizi koruyan bir rehbere ihtiyacımız vardır. Davut şuna inanıyordu; Tanrı rehberimiz olursa eksiklerimiz olmayacak çünkü O bizim ihtiyaçlarımızı karşılayacak. Biz de buna inandıkça Tanrı’nın yardımıyla korkularımızın azalmasını umut ediyorum.

DUA

Tanrım, bir sürü şeyden korkuyorum. Korkularımdan kurtulabilmem için sana ihtiyacım var. İhtiyaçlarımı karşılayan, beni koruyan, beni yönlendiren sen ol istiyorum. Seninle beraber yürüdüğüm zaman hiçbir şeyden korkmam gerekmiyor.

AYET

Rab çobanımdır. Eksiğim olmaz.

MEZMURLAR 23:1

SORU

Hayatta en çok korktuğunuz şeyler nelerdir?

Korkularımın üstesinden nasıl gelebilirim? >>

Scroll to Top