Tanrı tarafından sevildiğimi nasıl bilebilirim?

Bazen Tanrıya dua ederiz ama bizi duyup duymadığını bilemeyiz. Tanrı tarafından sevilmediğimizi ve O’ndan uzak olduğumuzu hissedebiliriz.

İsa’nın Tanrı’yla ilişkisi böyle değildi. İsa Tanrı tarafından sevildiğini hissetti. Onun sevgisinden hiç şüphe duymadı. İsa Tanrı’ya kendisini yakın hissetti. Onların arasında bir mesafe yoktu. Onların ilişkisinde güvensizlik yoktu. İsa Tanrı’nın kendisini her zaman duyduğundan emindi.

Günahlarımızdan dolayı Tanrı’yla ilişkimiz bozuldu. İsa kendisinin olduğu kadar bizim de Tanrı’ya yakın olabilmemiz için bu dünyaya geldi. Tanrı’yla aramızı düzeltmek için günahlarımızı kendi üzerine aldı. Günahlarımızın bağışlanabilmesi için İsa canını vererek bizim günahlarımızın bedelini ödedi.

İsa’nın bizim için kendisini kurban ettiğini kabul ederek ve Kurtarıcımız olarak ona inanarak günahlarımızı bağışlatabiliriz ve böylece Tanrı’nın çocukları olabiliriz. Artık biz de İsa’nın Tanrı’ya yakın olduğu kadar Tanrı’ya yakın olabiliriz.

İsa’nın yaşamına bakarak Tanrı’yla ilişkimizin nasıl olacağını görebiliriz. Artık biz İsa’nın yaptığı gibi Tanrı’yla birlikte hayatlarımızı sürdürebiliriz.

DUA

Rab İsa, senin ve babanın ilişkisi çok yakındır. Bende Tanrı’yla aynı ilişkiye sahip olmak istiyorum. Sen benim için öldüğünden dolayı sana minnettarım. Sana kurtarıcım olarak inanmak istiyorum. Hayatıma gir ve bütün günahlarımı bağışla. Artık Tanrı’nın çocuğu olduğuma inanıyorum. Tanrı tarafından sevildiğimi ve kabul edildiğimi biliyorum. Beni her zaman duyduğundan eminim.

AMIN.

AYET

Kendisini (İsa’yı) kabul edip adına iman edenlerin hepsine Tanrı’nın çocukları olma hakkını verdi.

YUHANNA 1:12

SORU

Anlattıklarımızdan neler öğrendiniz?

Kaygılarımdan nasıl kurtulabilirim? >>

Scroll to Top