Neden kaygılanıyorum?

Hayatın zorlukları çok ve onlarla bazen nasıl başa çıkabileceğimizi bilmiyoruz. Bu yüzden de kaygılanıyoruz.

İsa Tanrı’nın sevgisine güvenerek kaygılarımızdan kurtulmamızı istiyor. O Göksel Babamızı kendi babamızla kıyaslıyor ve İsa şöyle demek istiyor; Biz çocuklarımıza nasıl güzel armağanlar vermek istiyorsak Tanrı’nın da aynı şeyleri bizler için istediğinden emin olabiliriz.

Örneğin bir baba çocuğuna iyi şeyleri vermek istiyor ve şöyle söylüyor;  İki tane oğlum var ve ben onlara yardım etmeye hazırım. Eğer beni ararlarsa veya da bana mesaj gönderirlerse ben hemen onlara cevap vermeye çalışırım.

Tanrı’ya dua ettiğimizde bilmemiz gereken en önemli şeylerden biri Tanrı’nın bizi ne kadar çok sevdiğidir. Biz onun sevgisinden şüpheleniyoruz. Fakat Tanrı sevgi doludur. Biz kendimizi değersiz ve yetersiz hissederken Tanrı bize şefkatle bakar çünkü O bizim Göksel Babamız olmak ister.

Tanrı merhamet doludur. Küçük bir çocuk bile anne ve babasına güvenir. Biz de Göksel Babamıza daha çok güvenmeliyiz.

Şu anda neye ihtiyacımız var? Ne için endişeleniyoruz? Gökteki Babamıza dua edelim! O bize yardım edecek.

DUA

Tanrım, senin sevgini tanımak istiyorum. Kalbimi sevgine açıyorum. Bana sevgini göster. Beni sevginle doldur. Beni dertlerimden kurtar ve bana huzur ver.

AYET

Hanginiz kendisinden ekmek isteyen oğluna taş verir ya da balık isterse yılan verir? Sizler kötü yürekli olduğunuz halde çocuklarınıza güzel armağanlar vermeyi biliyorsanız, göklerdeki Babanızın, kendisinden dileyenlere güzel armağanlar vereceği çok daha kesin değil mi?

MATTA 7:9-11

SORU

Endişe duymadan bir hayat yaşadığınızı hayal edin. Sizce nasıl olurdu?

Kaygılarımdan nasıl kurtulabilirim? >>

Scroll to Top